Βάμμα Αγγελική

11.00

Βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία. Βοηθά στην ατονία και στην αναιμία. Χρησιμοποιείται κατά των κολικών, κατά του κρυολογήματος, κατά του πυρετού και των δηλητηριάσεων.

Η  αγγελική είναι φυτό αντιφυσητικό, χωνευτικό, σπασμολυτικό και έχει γενικότερα τονωτικές ιδιότητες. Έχει επίσης ιδιότητες αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και διουρητικές. Ρυθμίζει την έμμηνο ρύση και ανακουφίζει από τους πόνους της, Είναι επίσης καθαρτικό των αερίων, διεγερτικό,  τονωτικό της πέψης και της κυκλοφορίας του αίματος, ενώ χρησιμοποιείται και ως καρδιοτονωτικό και ως ευεργετικό στα μάτια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τονωτικό σε περιπτώσεις κόπωσης, αναιμίας και πεσμένης διάθεσης. Θεωρείται επίσης σπασμολυτική και χρήσιμη σε περιπτώσεις τυμπανισμού και ημικρανίας αλλά και στους πόνους της περιόδου. Έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες, γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε βρογχίτιδες, πλευρίτιδες και κρυολογήματα. Τέλος θεωρείται καταπραϋντική σε περιπτώσεις γαστρικής οξύτητας, κολίτιδας και άσθματος αλλά και καρδιοτονωτική.

Συνιστώμενη δόση

Παθήσεις

, , , , ,

Προφυλάξεις

Μεγάλες δόσεις του φυτού μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το κεντρικό νευρικό σύστημα, αρχικά το διεγείρουν και μετά το παραλύουν. Επίσης μπορεί να επιβαρύνει την υπέρταση και τις λειτουργίες της καρδιάς και της αναπνοής.

Το φυτό μοιάζει με το δηλητηριώδες κώνειο η ρίζα του οποίου είναι βολβώδης και θέλει προσοχή να μην γίνει μπέρδεμα μεταξύ των δύο βοτάνων.

Δεν ενδείκνυται για τις εγκύους και τους διαβητικούς.

Close menu