Πικραλίδα-Αγριάδα-Κολλιτσίδα

MF44Fysi1

Πικραλίδα, ρίζα
Η πικραλίδα είναι ίσως το πιο κοινό ζιζάνιο που φυτρώνει όχι μόνο στην έρημο, αλλά και στο μακρινό Βορρά. Μπορούμε να πούμε ότι η φύση έκανε να φυτρώνει κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας ένα φαρμακευτικό φυτό που προσφέρει προσιτή θεραπεία σε όλους μας για πολλές ασθένειες και χρειάζεται μόνο μια μικρή προσπάθεια, για να επωφεληθούμε από την θεραπευτική του δύναμη.
Η ρίζα της πικραλίδας χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη θεραπεία πολλών ασθενειών. Με τις έρευνες έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά της στην θεραπεία ορισμένων τύπων καρκίνου. Η ρίζα της πικραλίδας θεραπεύει την σπαστική κολίτιδα, την κυστίτιδα, την ηπατίτιδα, την χολοκυστίτιδα, αυξάνει την γαστρική οξύτητα, καταπολεμά την χρόνια δυσκοιλιότητα, την ανορεξία, τις παθήσεις των μαστών, την ουρική αρθρίτιδα, την αρθρίτιδα, το έκζεμα, την δοθιήνωση, τον σακχαρώδη διαβήτη, την αναιμία, την αρτηριοσκλήρωση, την οστεοπόρωση, τις διαταραχές του ύπνου.
Η πικραλίδα είναι ζιζάνιο. Είναι καλύτερα να συλλέγετε τα φύλλα της στις αρχές της άνοιξης. Οι ρίζες της χρησιμοποιούνται στην θεραπεία της κακοήθους αναιμίας, καρκίνου του στομάχου και του ήπατος, φλεγμονής των λεμφαδένων, προδιάθεσης, αρθροπάθειας, αρθρίτιδας, παραμορφωτικής οστεοχόνδρωσης, τις αρθρώσεις.

Αγριάδα, ρίζα
Η αγριάδα είναι πολυετές ποώδες βότανο. Είναι ευρέως διαδεδομένο στη Βουλγαρία σε υψόμετρο έως και 800 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Χρησιμοποιείται σε παθήσεις του ήπατος, στειρότητα, βήχα, ρευματισμούς, ψαμμίαση (άμμος στα νεφρά και την ουροδόχο κύστη), προστατίτιδα, δυσκοιλιότητα, φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.
Είναι ανθεκτικό ζιζάνιο που στην κυριολεξία φυτρώνει κάτω από τα πόδια μας. Δεν υπάρχει κήπος, όπου να μην τον βρει κανείς. Δεν υπάρχει ασθένεια που να μην μπορεί να θεραπευθεί χάρις σε αυτό, ξεκινώντας από τα μάτια και καταλήγοντας στην ογκολογικές παθήσεις. Όλα τα άγρια ζώα, οι γάτες και τα σκυλιά, θεραπεύονται με αυτό. Για τον άνθρωπο είναι ανεκτίμητο, διότι αποκαθιστά το φυσιολογικό μεταβολισμό. Το έγχυμα και το αφέψημα αυτής της ρίζας χρησιμοποιούνται σε οιδήματα που οφείλονται σε διάφορες αιτίες, κυστίτιδα, πέτρες στα νεφρά και τη χοληδόχο κύστη, ασθένειες των πνευμόνων, των νεφρών, χρόνια βρογχίτιδα, γαστρεντερικές παθήσεις, διαβήτη, υπέρταση.

Κολλιτσίδα, ρίζα
Εξαιρετικά αποτελεσματική σε δερματικές παθήσεις και φλεγμονές, ιδιαίτερα στην θεραπεία εκζέματος, δοθιηνών, ακμής, σμηγματόρροιας, ρευματισμών. Το βότανο έχει διουρητικές ιδιότητες, δρα εφιδρωτικά, διεγείροντας το μεταβολισμό και την ανάπτυξη των κυττάρων. Χρησιμοποιείται για τις ασθένειες των νεφρών και των ουροφόρων οδών, σε ριζίτιδα και παθήσεις των αρθρώσεων, φλεγμονή του στομάχου και των εντέρων. Εξωτερικά εφαρμόζεται σε τραύματα, εγκαύματα, αιμορροΐδες, απώλεια μαλλιών.
Η κολλιτσίδα – «καθηγητής της φύσης» που αντιμετωπίζει όλες τις ασθένειες: όλες τις μορφές καρκίνου, διαβήτη, βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα, ρευματισμούς, ουρική αρθρίτιδα, αρθρίτιδα, πόνους στην πλάτη, κατάγματα οστών, κήλη μεσοσπονδύλιων, αθηροσκλήρωση, παθήσεις του αυτιού, χρόνια στεφανιαία ανεπάρκεια. Η κολλιτσίδα θεραπεύει την ηπατίτιδας, όγκους του ήπατος ακόμη και κίρρωση του ήπατος, χολοκυστίτιδα, νεφρική νόσο, πέτρες στα νεφρά και τη χοληδόχο κύστη. Αυτό το εξαιρετικό βότανο θεραπεύει και όλες τις ασθένειες του δέρματος, εγκαύματα, δερματικά έλκη, έκζεμα, αλωπεκία, ψωρίαση, ερυθηματώδη λύκο, κ.λπ. Κανένας δερματολόγος δεν μπορεί να θεραπεύσει όλες τις ασθένειες του δέρματος, η κολλιτσίδα όμως μπορεί! Κατά τη διάρκεια της επιδημίας γρίπης οι άνθρωποι συχνά πηγαίνουν στο γιατρό για συνταγογράφηση αντιβίωσης, ενώ οι ρίζες της κολλιτσίδας θεραπεύουν τη γρίπη, ανακουφίζουν το πυρετό.

Close menu