Κάνναβη και τερπένια

images

Πολλοί άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με κανναβινοειδή όπως η THC και η CBD. Αυτά είναι τα δραστικά συστατικά που βρέθηκαν στην κάνναβη, τα οποία είναι υπεύθυνα για το μεγαλύτερο μέρος των ιατρικών και ψυχολογικών επιπτώσεων του φυτού.

Λιγότεροι άνθρωποι πιθανότατα γνωρίζετε σχετικά με τα τερπένια, τις χημικές ουσίες που βρέθηκαν στην κάνναβη και που δίνουν στο φυτό τη γεύση και το άρωμά του, αλλά και του προσδίδει θεραπευτικά αποτελέσματα.

Όπως τα αμινοξέα, τα τερπένια είναι ισχυρά δομικά στοιχεία εντός της φυσιολογίας των φυτών που βοηθούν στην παραγωγή βιταμινών, ορμονών, χρωστικών ουσιών, ρητίνης, και κανναβινοειδών.

Υπάρχουν περίπου 20.000 τερπένια στη φύση, και πάνω από 200 έχουν ταυτοποιηθεί στην κάνναβη. Αυτά είναι λίγο περισσότερα από ό, τι τα 111 κανναβινοειδή που έχουν εντοπιστεί στην κάνναβη μέχρι στιγμής.

Το προφίλ των τερπενίων μπορεί να ποικίλει σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των ποικιλιών, και μερικοί ασθενείς θα βρείτε περισσότερα ιατρικά οφέλη από ορισμένα τερπένια σε κάποιες ποικιλίες.

Πολλές από τις ενώσεις που βρίσκονται στα κάνναβη, όπως τα τερπένια και τα κανναβινοειδή, αλληλεπιδρούν και δημιουργούν ένα «συνοδευτικό φαινόμενο», το οποίο μεγεθύνει τα ιατρικά και θεραπευτικά οφέλη των μεμονωμένων συστατικών που έχουν βρεθεί στην κάνναβη.

Δείτε τα προϊόντα κάνναβης εδώ

Close menu